8.7.12

Να φύγει κανείς, (ή να μη φύγει;)



''Εισαι τυχερη που ΔΕΝ ζεις στην  Ελλαδα,πια''!  Aυτα ηταν τα λογια μιας φιλης, που ενω παλιοτερα μου ελεγε οτι δεν καταλαβαινε τους λογους που αποφασισα να φυγω και απορουσε πως ενω εδειχνα οτι αγαπουσα τη χωρα μου, «σηκωθηκα κι εφυγα», παρατωντας πισω οικογενεια, φιλους και γνωστους!

Χθες, παντως, η ιδια φιλη μου εδινε δικιο, επισημαινοντας ταυτοχρονα κι ενα ισως φαινομενικα αδιαφορο αρθρακι, στο Πρωτο θεμα, που δεν ειναι και στα...τοπ των προτιμησεων μας, οσον αφορα την ενημερωση, αλλα καμμια φορα απο κατι τετοια αρθρακια, καταλαβαινει κανεις πολλα  για μια κοινωνια, που αλλαζει σε βαθμο εγκληματικο, θα ελεγα...

Διαβασα, λοιπον το αρθρο, οπου η κειμενογραφος αγανακτει, επειδη οπως λεει: 

«Με το που κάποιος μιλήσει για την ανάγκη για αγάπη και τον σεβασμό προς τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπο, ασχέτως χρώματος και θρησκείας, με το που κάποιος αναφερθεί σε κοινωνικές ανισότητες, σε άνιση κατανομή του πλούτου, στην έλλειψη παροχών για τους φτωχούς και τους ανήμπορους, ακόμα και με το που κάποιος προσέξει έστω και λίγο δίπλα του τα πεταμένα σκουπίδια, χαρακτηρίζεται αμέσως αριστερός. Πολλές φορές μάλιστα, απαξιωτικά».

Το τι βεβαια χαρακτηριζει η ιδια ως «αριστεροσυνη», δεν το γνωριζω, αλλα συμπεραινω μεσα απο κειμενο της οτι μαλλον αναφερεται στην ανοδο του..ΣΥΡΙΖΑ και αν ειναι ετσι δεν θα μπορεσω να συμφωνησω οτι η σταση του ΣΥΡΙΖΑ μεχρι τωρα ειναι...αριστερων προδιαγραφων, επειδη τυχαινει να  εχω αλλη αντιληψη περι του τι ειναι, ή καλυτερα του τι θα επρεπε να θεωρειται σημερα ...Αριστερα!

Ομως, το θεμα του αρθρου,συμφωνα με τη συγγραφεα, ειναι η αντιληψη μιας μεγαλης μεριδας σημερα στην Ελλαδα οτι η ανθρωπιά εκλαμβανεται ως «αριστεροσύνη», κατι που για μενα ειναι αυτονοητο, γιατι δεν περιμενω, βεβαια, ανθρωπια και συμπονια απο εναν...Χρυσαυγιτη, ουτε απο οσους δεξιους, «σοσιαλιστες» και ...δεξιαζοντες υπεγραφαν τα μνημονια, λες και ηταν...αυτογραφα αστερων σε καποια συναυλια!!

Εκει ομως που φριττει κανεις και εχει την αισθηση οτι περιβαλλεται απο μια..υπερ του κανονικου εκφασισμενη Ελληνικη κοινωνια, ειναι οταν διαβαζει κανεις τα σχολια και ...βγαινει απο τα ρουχα του για τα οσα λεγονται! 
Φυσικα εχει σημασια και το που γραφονται τετοιου ειδους σχολια και ισως δεν θα επρεπε κανεις να περιμενει να διαβασει εκει...προοδευτικοτερες γνωμες, αλλα και παλι το εντονο ρατσιστικο κλιμα, το χαμηλο επιπεδο πολλων σχολιων και η ελλειψη αντιθετης αποψης που θα αντεκρουε το ρατσιστικο μενος της αλλης πτερυγας, με εβαλε σε αρκετες σκεψεις... 

Ετσι εκθετω μερικα και μονο για να μπει κανεις στο ....κλιμα, ενω οποιος εχει διαθεση και ...γερα νευρα μπορει να παει στη σελιδα και να τα διαβασει ...ολα!

1....οποιος θελει 'αντιρατσισμό' ας κατεβει απο τα προαστια στις κεντρικες γειονιες της Αθηνας, να νιωσει τον πολυπολιτισμο...αρκετα με τις τζαμπα μαγκιές.. Η 'αριστεροσυνη΄ και γενικότερα ο αριστερισμός κατέστρεψε την Ελλάδα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Και ο ξεφτυσμένος και τελείως χρεοκοπημένος μαρξισμός μας απειλεί να έρθει και στην εξουσία μέσω του ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον...! Η αριστερά ως διαχρονικός εχθρός του έθνους αποζητά τον διεθνισμό και την αρνησιπατρία.

2. Ο "ξένιος Δίας" κυρία μου, πήγε περίπατο όταν κάτι αλλοδαπά κτήνη κόψανε το λαιμό του Μανόλη Καντάρη για μια βιντεοκάμερα και όταν κάτι ημεδαπά κτήνη κάψανε μιά μάνα έγκυο στη Μαρφίν. Η Ελληνική κοινωνία παλεύει πλέον όχι για την οικονομική της ευημερία αλλά για τη φυσική της επιβίωση. Το να μην έχω λεφτά το αντέχω. Καλή καρδιά, ζούμε και με λίγα. Το να χαιρετάω το παιδί μου όταν φεύγω από το σπίτι και να μην ξέρω αν θα το ξαναδώ το βράδυ όχι. Και σε ότι αφορά τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου, από πότε η ανθρωπιά και η "αρσιτεροσύνη" ταυτίζονται στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας; Σε ποιό παράλληλο σύμπαν ζείτε; Η αριστερά δεν είναι αυτή που εμποδίζει τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας που θέλουν να δουλέψουν να μπουν να δουλέψουν; Η αριστερά δεν έχει κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις και έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία εκατοντάδες ανθρώπους με τις παράνομες απεργίες της; Ανθρωπιά εννοείτε εσείς την υπόθαλψη εγκληματιών λαθρομεταναστών; Για να σοβαρευτούμε λίγο.

Δεν θα μπορουσαν να ελειπαν βεβαια και τα αναμενομενα...εμετικα σχολια και για τη Σοβ. Ενωση

3. Η Σοβιετική Ενωση "χρεωκόπησε". Και λοιπόν; Στα λόγια μου έρχεσαι. Χρεωκόπησαν γιατι δε δούλευε κανένας και περίμεναν όλοι από τους άλλους για τις δωρεάν παροχές. στο τέλος δεν έμεινε σάλιο, τα εφαγαν όλα και το διέλυσαν. Πως αλλοιώς ερμηνεύεις τη χρεωκοπία μιας ολόκληρης χώρας όπου τα πάντα ειναι ιδιοκτησία της χώρας και όχι των ιδιωτών ; Ενα απέραντο δημόσιο με τεμπέληδες, αληθινούς τεμπέληδες όμως, και άφθονα λαμόγια. Αναρωτήθηκες ποτέ πως ακριβώς ζουν σήμερα οι πρώην σοβιετικοί; Δεν εχω δει τίποτα φτιαγμένο σε καμμία από τις χώρες τους. Βιομηχανία, μηδέν. Εξαγωγές μηδέν. κάτι άθλια αυτοκίνητα Λάντα με τις χειρολαβές του 1970 στις πόρτες (από τα φίατ), δεν αρκούν. Ζουν μόνο από τα πετρέλαια και τα αέρια και σιτάρια, όλα τα άλλα τα εισάγουν. Παραδόξως δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε στο ισοζύγιό τους, απλώς οι κρατικοί υπάλληλοι έγιναν σε μια νύχτα βιομήχανοι και βρέθηκαν να είναι δισεκατομμυριούχοι. Και όταν ρώτησα μια γειτονισσα μου ουκρανή που αγόρασε πρόπερσι διαμέρισμα των 70.000 ευρώ με τα λεφτά που τσέπωσε σε δέκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα,  μου είπε αυτό που λες. Ηταν καλύτερα στην ουκρανία που όλα τα πλήρωνε το κράτος και ακόμα καλύτερα εδώ που πάλι τα πληρώνει όλα το κράτος και κανεις δεν βρέθηκε να την τσακώσει και να τη βάλει να πληρώσει τους φόρους, αφήνοντάς την να κάνει διαμέρισμα τα λεφτά των φόρων που έκλεψε από τους έλληνες δουλεύοντας παράνομα. Και παραπονιόταν που της έστειλε η εφορία να πληρώσει 300 ευρώ, γιατι περσι πήρε επιστροφή 800 ευρώ. Ουσιαστικά λοιπόν δεν έκανε παρά μόνον το ίδιο που έκανε και στην ουκρανία: Να απολαμβάνει και να εισπράττει χωρίς να πληρώνει τίποτα, τσεπώνοντας μαύρο χρήμα. Τσάμπα τα παιδιά της σχολείο, τσάμπα νοσοκομείο, τσαμπα λεωφορείο, τσάμπα σύνταξη από τον ΟΓΑ στον άντρα της που ουδέποτε δούλεψε στην Ελλάδα, τσάμπα τα πάντα, πληρωμένα από τους έλληνες, διαμέρισμα 70.000 ευρώ χωρίς να σε ρωτήσει κανενας που τα βρήκες, φόρους δεν πληρώνει ούτε εδώ ούτε στην ουκρανία και τώρα που πρώτη φορά την καλεί η Ελλάδα να πληρώσει ένα γελοίο ποσό , χτυπιέται κάτω και κλαίγεται. 300 ευρώ. Οσα δηλαδή θα βγάλει μαύρα σε τρεις νύχτες δουλευοντας ως "αποκλειστική νοσοκόμα" στερώντας τη θέση από μια ελληνίδα αποκλειστική νοσοκόμα. Τους στέλνουμε στο διάολο ή δεν τους στέλνουμε λοιπόν; Οπου τους συμφέρει μιλάνε μόνο ρώσικα-αλβανικά-κινέζικα, όπου τους συμφέρει ξέρουν απ΄εξω το ελληνικό ποινικό δίκαιο και όλη την εργατική νομοθεσία, όπου τους συμφέρει είναι φτωχοι μετανάστες και δεν έχουν πεντάρα τσακιστή και όπου τους συμφέρει αγοράζουν διαμερισμα με μετρητά. Ε, φτάνει πια.

4.Μα όλα αυτά έχουν να κάνουν με την προπαγάνδα της αριστεράς. Εχουν καπηλευτεί τον ανθρωπινο πόνο, τις δυσκολίες που περνάμε, τις αυτοκτονίες και μη σου πω ότι τα αναζητάνε κιόλας όλα αυτα για να δειχτούν. Δες πως εκμεταλλευονται τους μετανάστες και πως το προβάλουν σαν ανθρωπιστικό έργο... εμετική συμπεριφορά..

Ενα απο τα λιγα με διαφορετικη αποψη..

5. Ο αλτρουισμός, η συντροφικότητα, η αποδοχή του, νόμιμου, διαφορετικού, η κοινωνική δικαιοσύνη και ο ανθρωπισμός, είναι ιδέες που περισσότερο παντός άλλου έχουν ενστερνισθεί στην κομματική ιδεολογία τους και τα κομματικά μανιφέστα τους , τα κόμματα της Αριστεράς, σε αντίθεση με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ οι οποίοι είναι ρατσιστές και δη στην πρώτη μορφή του ρατσισμού, δηλ. του χρώματος του ανθρώπου αναλόγως του τόπου καταγωγής του (εκεί που είναι έντονη η ηλιοφάνεια είναι φυσικό οι άνθρωποι να είναι μαύροι στην απόχρωση του δέρματος ή έστω μελαψοί), που η ιδεολογία τους (των ΦΑΣΙΣΤΩΝ, δηλαδή) είναι εκείνη του φυλετικού και ταξικού ΜΙΣΟΥΣ , της σωματικής ΒΙΑΣ , του ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ και της ιμπεριαλιστικής ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ για χάρη ανούσιας προσάρτησης εδαφών. Αυτές είναι οι εκατέρωθεν των δύο χώρων , Αριστερού και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ , προθέσεις και ιδεολογίες. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι , μεμονωμένα , κακοί σαν άνθρωποι , ή ότι ΟΛΟΙ οι Αριστεροί , καλοί (Σημ Έτσι, για να βάλουμε κάποτε και μία τάξη σε όσα γράφουμε.

Το ....τσουβαλιασμα των παντων

6. Ο μεγαλυτερος εχθρος της ελληνικης αριστερας (και λεω ελληνικης γιατι ΔΕΝ εχει καμμια σχεση με την κουλτουρα της ευρωπαικης αριστερας) ειναι η μορφωση. Ο ελληνας αριστερος χαρακτηριζεται απο ελλειψη μορφωσης,(η μαλλον εχει μια μορφωση "αλα ελληνικα" γ' κατηγοριας δωρο της ελληνικης δημοσιας παιδειας των απεργιων των καταληψεων κτλπ),και ετσι πιστευει λανθασμενα πως ειναι "μοναδικος" στον κοσμο και "πολυ εξυπνος",(χαρακτηριστικο ολων των απανταχου χαζων που νομιζουν πως ειναι αδικημενες διανοιες...) Ετσι,και επειδη στην ζωη συνηθως περνεις-εχεις αυτο που αξιζεις,ζει μεσα στα κομπλεξ και στον αριστερο φανατισμο-οπαδισμο,νομιζοντας ο,τι για τα χαλια του φταιει πχ η Μερκελ,η ΕΕ,το ευρω κτλπ. Ετσι μεσα στην "οργη" του παει και τι κανει?Ψηφιζει οποιον τυχοδιωχτη λαοπλανο του επιβεβαιωσει αυτα που εχει στο προβληματικο του μυαλο.Τσιπρες,Παπαρηγες,Τσοχατζοπουλους και Τσοβολες παλαιωτερα κτλπ.Αποτελεσμα?Αυτος βρισκετε διαρκως σε χειροτερη οικονομικη θεση αφου με την ψηφο του μπλοκαρει την αναπτυξη της χωρας,και συνεπως και του μελλον του.Και ετσι,ατομα που δεν εχουν δουλεψει ουτε μιση ωρα στην ζωη τους (πχ Τσιπρας) συνεχιζουν να ζουν και να περνουν περισσοτερα εκατομμυρια απο τις κρατικες επιδοτησεις εις υγειαν των προβληματικων εγκεφαλων των ψηφοφορων τους

Με κατι τετοια σχολια, ομως, συνειδητοποιει κανεις καλυτερα γιατι η Χ.Α πηρε τα ποσοστα που πηρε και γιατι βρισκομαστε στη δεινη αυτη κατασταση και καλα ειναι να κανουμε ο τι μπορουμε σημερα, ενωμενοι ολοι οι αντιφασιστες, ωστε να μη περασει η ολεθρια για τη χωρα, αλλα και για τους πολιτες, μαυρη και απανθρωπη γραμμη τους!

Για να μη πω οτι σιγα σιγα ηρθε στα λογια μου και η φιλη που κατι χρονια πριν δεν καταλαβαινε γιατι....σηκωθηκα και εφυγα οταν ακουγα ηδη απο καιρο και απο πολλα στοματα παρομοιες,  με τα παραπανω σχολια, αποψεις..

Bεβαια, δικαια θα ισχυριστει κανεις, απο την αλλη, οτι αν φυγουν ολοι οι αντιφασιστες απο τη χωρα, ποιος θα μεινει να αντισταθει; 
Και ειναι κι αυτο ενα θεμα, οταν ηδη εκατονταδες νεων ανθρωπων αποφασισαν, το διαστημα αυτο, να φυγουν απο τη χωρα και χιλιαδες αλλοι κανουν το ιδιο καθημερινα, μη αντεχοντας την ανοδο του φασισμου στην Ελλαδα.


12 σχόλια:

  1. Αν φέρεις μια βόλτα στα ντισκάζιονς του (βρωμο)σκάι, του ζούγκλα και του Θέμου θα κάνεις εμετό και θα παρακαλάς να φύγεις μια ώρα αρχύτερα από τη χώρα που γεννήθηκες για να μην συγχρωτίζεσαι περαιτέρω με τους ούγκανους.

    [κακία mode on]
    Κάποιοι κόβουν μεροκάματο κει μέσα και απορώ που δουλεύουν και βρίσκουν χρόνο ...
    [κακία mode off]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect

    Λες να μην ειναι κι αυτα ενας απο τους λογους που εφυγα; ;-)

    Κι εγω αυτο σκεφτηκα, αν εχουν δουλειες, που βρίσκουν χρόνο να γραφουν τετοια..σεντονια σχολια; Τους κοβει μισθο μηπως ο ..αρχηγος τους;

    Υ.Γ. Μερσι και για την αφιερωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα-χα-χα!
    Τα ιδια και εδω...
    Ελατε στην Αμερικη να τα ακουτε καθε μερα!
    Επι καθημερινης βασης στα media (εφημεριδες, internet, TV, κλπ) ο Ομπαμα και οι Δημοκρατες ψηφοφοροι χαρακτηριζονται "αριστεροι" (!!!)
    Θα τρελλαθητε να ακουτε στην τηλεοραση εκφρασεις οπως... "η αριστερη πολιτικη του Ομπαμα..." ή "το αριστερο κόμα" (Δημοκρατες) "βουλευτες της αριστερας" (Δημοκρατες βουλευτες)
    Δεν θα πιστευετε τα αυτια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα Elba,

    είδα το άλλο σου μπλοκ, και θεωρώ πως είναι φανταστικό όπως και αυτό άλλωστε. Έχετε πολλές ωραίες ιδέες για άρθρα και ενδιαφέρομαι πολύ και να σχολιάζω αλλά και να σου στείλω σχετικά με την εμπειρία μου στην νότια Γαλλία. Όσο για το άρθρο σου θεωρώ ότι επισημάνεις κάτι πολύ βασικό. Το πιο βασικό πρόβλημα είναι ότι οι πολύ στην Ελλάδα σχετικά με το τι είναι αριστερά και τι είναι καπιταλισμός, (όπως βέβαια και τι έχει νόημα και τι δεν έχει) είναι δυο έννοιες που στην συνείδηση και στο μυαλό του μέσου Ελληνα, ανεξαρτήτως ηλικία και πνευματικού επιπέδου είναι πολύ διάχυτες . Ήμουνα τόσο χρόνια στο πανεπιστήμιο και κατά την διάρκεια των συνελεύσεων άκουσα τις βλακείες και τι ''πολιτικές'' παρεξηγήσεις της ζωής μου. υπήρχανε πάντα οι δεξιοί που πολλές φορές όταν μιλούσε η πασπ γινόταν ριζοσπαστικοί και όταν μιλούσαν η κνε γίνονταν ακροδεξιοί. Όσο για μερικούς αναρχικούς και κάποιοι αριστεριστές απαντούσαν σε όλα όχι στο όνομα αριστερών αρχηγών που δεν ξέρανε ούτε πότε έζησαν, ούτε πότε έδρασαν, ούτε αν υποστήριξαν την αριστερά ποτέ. Βέβαια παρά τον όχλο και την ασυμφωνία μετά όλοι στα διάφορα πάρτι να πιούμε μπύρα και κρασί και σουβλάκια. Κατά την γνώμη άμα δεν μελετήσεις μια πολιτική και ειδικά την αριστερή στην οποία πρέπει να εμβαθύνεις, δεν μπορείς να αντικρούσεις και τους άλλους ή τουλάχιστον να υποστηρίξεις την δική σου. Όσο για το γεγονός ότι έφυγες από την Ελλάδα, έκανες πολύ καλά, όπως έκανα και εγώ. Η κίνηση δεν έχει να κάνει με το πόσο αγαπάς την πατρίδα σου.


    Φιλιά απο την πανέμορφη νότια Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Ephemeron

    Παντου τα παντα!
    Οσο για το..ανεκδοτο του αριστερου Ομπαμα, ας κανει κι αυτος παρεα με τους δικους μας.."αριστερους", που μεχρι και ο ..Καραμανλης ειπε οτι τους..παει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου φιλε distefano

    Χαιρομαι να σ εχουμε σχολιαστη και στο αλλο blog και οπως σου ειπα με χαρα θα αναδημοσιευσουμε αρθρο σου απο την εμπειρία σου στην νότια Γαλλία, αλλα και ο τι αλλο σε απασχολει ως νεο και ως Ελληνα μεταναστη στο εξωτερικο, ενα θεμα που κι εγω, οπως καταλαβαινεις, απασχολει κι εμενα!
    Σιγουρα η πολυ καλη ενημερωση πανω σε σημερινα επικαιρα ζητηματα οπως π.χ οι προσπαθειες της κυβερνησης να ξεπουλησουν τη δημοσια περιουσια, ειναι το Α και το Ω σε πολιτικες συζητησεις και σου προτεινω να δεις και την ομιλια της Κανελλη στη Βουλη, την οποια δημοσιευσαμε στο γλομπινγκ χθες και κατα τη γνωμη μου αξιζει τον κοπο, γιατι λεει τα πραγματα οπως..(δυστυχως) ειναι!

    http://e-globbing.blogspot.se/2012/07/k-n-e-8-7-2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Αμερικη ολοι οσοι "ξεσκεπαζουν" διαφορες ιστοριες που μυριζουν... ειναι "αριστεροι" (!!!)
    ...και μετα απο τα σημερινα νεα να δεις τι εχει να γινει τωρα...
    "Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς (και στενή συνεργάτις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα) κατηγόρησε τον Ρόμνι, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου «Fox», πως φοροδιαφεύγει συστηματικά κι εν γνώσει του, αποκρύπτοντας από τον αμερικανικό λαό τα πραγματικά του προσωπικά εισοδήματα."

    ...τουλαχιστον εδω, μερικα πραγματα καπως τα φτιαχνουν, στην Ελλαδα καθε μερα που περναει ειναι λες και ολα διαλυονται μερα με τη μερα ολο και πιο πολυ... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ephemeron

    Ποιος ξερει ομως, τι αλλα κρυβουν και τι παιχνιδια παιζονται κι εκει εις βαρος εκατομμυριων κοσμου που ουτε καν πηγαινουν να ψηφισουν! Αυτοι τελικα δεν ενδιαφερονται για τιποτε;
    Παντως ο κοσμος εχει απογοητευτει εντελως με την κατασταση στην Ελλαδα και εχει κανεις την αισθηση οπως λες οτι ολα χειροτερευουν μερα με τη μερα..Κι εγω τα ιδια διαβαζω και μαθαινω και απο το δικο μου περιβαλλον, δυστυχως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα τι λες Elva;

    Τώρα που έγινε πρωθυπουργός ο Αντώνης θα τα φτιάξει όλα,. Αφού δεσμέυτηκε !

    "ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Βελλίδειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη και ***δεσμεύτηκε στους νέους για θέσεις εργασίας τις οποίες χαρακτήρισε «αναγκαίες». "

    υ.γ.
    Ναι, να φύγουν. Αυτό προτείνω στον γιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου ΣΠΙΘΑ

    Λες να ειχαμε ..παρεξηγησει τοσο και τον κ Σαμαρά που ευτυχως επεσήμανε εστω και ..τωρα οταν η μιση χωρα εχει ΗΔΗ φυγει ότι «η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι να φύγουν οι νέοι της στο εξωτερικό!»;

    Ευκαιρίες για δουλειές και για επενδύσεις, υπαρχουν, αλλα ξεχασε να πει οτι ΔΕΝ ειναι για τον μεσο πολιτη, παρα για τους.. αετονυχηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. " αλλα ξεχασε.."

    Ο αρχικωλοτούμπας πρωθυπουργός.
    Χάλια, πολύ χάλια, Elva. Και για τους νέους αλλά και για το σύνολο των μισθωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)